Novi PEUGEOT 308- prvo vozilo sa novim PEUGEOT logotipom!

Krajem marta PEUGEOT kompanija predstavila je svoju novu 308-icu! Popularni hečbek kompanije PEUGEOT ovog puta dolazi redizajniran i sa novim PEUGEOT logotipom. Novi PEUGEOT 308 je prvo vozilo kompanije sa logotipom predstavljenim početkom godine!

Prednju stranu vozila krasi smela nova rešetka uokvirena novim farovima koji podsećaju na kandže. Farovi neodoljivo liče na one koji se nalaze na čuvenoj PEUGEOT 508-ici! Možemo reći da je PEUGEOT 308 jednako elegantan i dinamičan kao PEUGEOT 508!

Zahvaljujući povećanju dužine međuosovinskog razmaka – koji je sada 55 mm duži od prethodne PEUGEOT 308-ice – novo vozilo ima više unutrašnjeg prostora. Takođe, visina vozila smanjena je za 20 mm, što daje automobilu oštriji izgled na putu. Unutrašnjost kabine opremljena je najnovijim PEUGEOT i-Cockpit sistemom, koji uključuje komandnu tablu sa dva digitalna ekrana od 10 inča.

Zahvaljujući redizajniranoj kontrolnoj tabli, prostor za putnike na prednjim sedištima je znatno povećan u odnosu na prethodnu PEUGEOT 308-icu. I ne samo to, poboljšan je i kvalitet materijala od kojeg je napravljena kabina! Kada je u pitanju prtljažnik, u odnosu na prethodnu verziju PEUGEOT 308, novo vozilo ima prtljažnik od 412 litara. Iako je manja zapremina prtljažnika u odnosu na stariju verziju (420 litara), ovo značajno uvećava postor na zadnjem sedištu novog PEUGEOT-a 308!

Novi PEUGEOT 308 oplemenjen je nizom sistema za pomoć vozaču, uključujući i poluautomatsku pomoć pri promeni trake i prilagodljivi tempomat. Po prvi put se u modelu 308 postavlja niz hibridnih pogonskih sklopova. PEUGEOT 308 ističu dve plug-in hibridne opcije, obe uparene sa 8-stepenim automatikom, baterijom od 12,4 kWh i elektromotorom snage 81 kW.

Uz ove električne pogonske sklopove nudi se i nekoliko konvencionalnih opcija. Moguće je odabrati PEUGEOT 308 sa benzinskim motorom od 1,2 litara ili dizel motorom od 1,5 litara. Menjač može biti manuelni sa 6 brzina ili opcioni automatski sa 8 brzina.

Krajem 2021. godine očekuje se da PEUGEOT predstavi karavan verziju PEUGEOT-a 308.

Nova PEUGEOT 308-ica proizvodiće se u rodnoj zemlji PEUGEOT-a, Francuskoj. U evropske  prodajne salone trebalo bi da stigne u drugoj polovini godine.