Žene biraju-PEUGEOT 208 i 2008!

Početkom godine održan je 11. izbor za Svetski ženski automobil godine! Žiri sastavljen od 50 žena novinarki iz sveta automobilizma iz celog sveta, birale su najbolje automobile u okviru devet kategorija, nakon čega je između pobedničkih vozila biran Svetski ženski automobil za 2021. godinu. Peugeot može da se pohvali pobedama u čak dve od devet kategorija! PEUGEOT 208 je osvojio titulu u kategoriji Najboljeg gradskog automobila, dok PEUGEOT 2008 može da se pohvali titulom Najboljeg gradskog SUV vozila!

Izbor za Svetski ženski automobil održava se od 2009. godine. Žiri svake godine čini 50 novinarki iz sveta automobilizma koje dolaze iz 38 različitih zemalja, sa 5 kontinenata. Prvo se biraju po tri najbolja automobila u svakoj od devet kategorija: najbolji gradski automobil, najbolji porodični automobil, najbolji gradski SUV, najbolji SUV, najbolji veliki SUV, najbolje 4×4 pikap vozilo, najbolji luksuzni automobil, najbolji sportski automobil i najbolji električni automobil.

Ove godine je u kategoriji Najboljih gradskih automobila PEUGEOT 208 izašao kao pobednik i to protiv Toyote Yaris i Honde Jazz. Ništa novo za PEUGEOT 208! Ovaj lav je već biran za Evropski automobil 2020. godine, a pored toga osvojio je još 24 nagrade. Njegov sportski izgled i pedantni dizajn daju mu vrhunski karakter koji se savršeno uklapa u prepoznatljivi kvalitet proizvoda marke PEUGEOT. Od njegovog lansiranja do kraja januara 2021. godine, širom sveta prodato je 265.000 PEUGEOT-a 208!

Pored njega, i PEUGEOT 2008 je ove godine proslavio PEUGEOT kompaniju! U kategoriji Najboljeg gradskog SUV vozila odabran je kao najbolji u konkurenciji sa Renault Captur-om i Kia Sonet-om. Kao simbol statusa i identiteta, PEUGEOT 2008 je u potpunosti u skladu sa stilom PEUGEOT-ove linije, ističući sopstveni identitet. Izdvaja se svojim moćnim i prepoznatljivim stilom! Od njegovog lansiranja do kraja januara 2021.godine, prodato je 203.000 primeraka  PEUGEOT-a 2008!

PEUGEOT 208 i 2008 ne zaostaju ni u eri energetske tranzicije! Oba vozila dolaze u benzinskoj (benzinskoj i dizelskoj) i električnoj verziji. Vozila su birana na osnovu različitih kriterijuma, kao što su bezbednost, udobnost, tehnologije i povezanost, odnos kvaliteta i cene, uticaj na životnu sredinu i dizajn.

Geraldine Herbert, članica žirija iz Irske, izjavila je: „Na izuzetno konkurentnom tržištu, PEUGEOT 208 i 2008 ističu se privlačnim stilom, kako iznutra, tako i spolja, ali i impresivnim kvalitetom izrade. Na putu su oba rafinirana i prijatna za vožnju, a uključivanje električnih verzija samo proširuje privlačnost asortimana. “

Isprobajte i vi zvezde PEUGEOT kompanije!