Peugeot – lavovski kvalitet koji traje!

Peugeot spada u najstarije brendove na tržištu automobila, sa dugom tradicijom i dokazanim kvalitetom. Jedan je od omiljenih brendova vozila na srpskom tržištu!

Peugeot je čak pet puta osvajao nagradu Evropskog automobila godine (poslednji put 2017. za Peugeot 3008)! Danas i dalje predstavlja jedan od simbola kvaliteta i trajanja u autoindustriji.

Verovali ili ne, Peugeot kompanija postoji još od 1810. godine, iako se na samom početku nije bavila proizvodnjom automobila! Kompanija Peugeot započela je kao preuređeni mlin braće Peugeot, koji postaje livnica čelika za proizvodnju predmeta kao što su opruge, testere, mlinovi za kafu i delovi za kišobrane. Skoro vek kasnije, Peugeot postaje kompanija koja dominira svetskim tržištem u proizvodnji automobila!

Prepoznatljivi simbol lava Peugeot kompanije postavljan je na većinu predmeta koje je proizvela ova kompanija, dok se na Peugeot vozilo (Peugeot 203) prvi put stavlja krajem Drugog svetskog rata. Od tada Peugeot kompanija je promenila čak deset logotipa, svih deset sa simbolom lava.

Poslednja promena desila se 25. februara 2021. godine, a novi logotip Peugeot-a neodoljivo podseća na logotip koji su koristili u periodu od 1960-1968. godine. Redizajnom ranijeg logotipa, simbolički su uspeli da prikažu vanvremenski, univerzalni i multikulturalni identitet Peugeot kompanije!

Mogućnost da se Peougeot logotip prepozna i nakon redizajna, govori o tradiciji i kvalitetu ove kompanije koji odgovaraju i savremenom svetu- spajaju istorijsko i moderno! Prepoznatljivi kvalitet za nove generacije! Sa novim logotipom, Peugeot brend polako, ali sigurno kreće u osvajanje novih tržišta i ostvaruje međunarodni rast, primenjujući francuski stil, znanje i eleganciju.

Tokom poslednjih deset godina, Peugeot kompanija je doživela zapažene uspehe u automobilskoj industriji. Ove godine Peugeot Expert je proglašen za „Međunarodno Van vozilo godine“ , dok je Peugeot Partner ovu titulu poneo 2019. Nagradu „Automobil godine“ Peugeot kompanija je ponela čak tri puta: 2014. godine za Peugeot 308, 2017. godine za Peugeot 3008, i 2020. godine za Peugeot 208.

Postanite i vi deo porodice lavova! Odaberite svoje Peugeot vozilo i priuštite sebi lavovski osećaj moći, kvaliteta i vanvremenskog užitka vožnje!